Beneficiile drenajului limfatic

Acasă » Blog » Beneficiile drenajului limfatic
LEIA - Beneficiile drenajului limfatic

Beneficiile drenajului limfatic

Înainte de a vorbi despre beneficiile drenajului limfatic, haideți să înțelegem cum funcționează corpul nostru. Sistemul limfatic, căci despre el este vorba, reprezintă cel de-al doilea sistem circulator al organismului și este alcătuit din vase limfatice, noduli limfatici, limfă (lichidul care drenează vasele de sânge) și limfocite (celule imunitare specializate). Amigdalele, splina, timusul sunt părți constituente ale sistemului limfatic.

Nodulii noștri limfatici sunt niște structuri interne mici și moi localizate în axilă, în zona inghinală și a gâtului, precum și în piept, abdomen sau genunchi. Nodulii limfatici produc celulele sistemului imunitar care acționează împotriva infecțiilor, în același timp filtrând și fluidul limfatic și eliminând corpii străini. Atunci când orice bacterie este prezentă în limfă, nodulii limfatici își măresc producția de limfocite, generând astfel inflamația acestora.

Sistemul limfatic nu beneficiază de o pompă pentru a facilita circulația limfei prin sistem, așa cum sistemul circulator are inima. Astfel, mișcarea corpului și funcția respiratorie facilitează circulația limfei prin vase și filtrarea acesteia de către nodulii limfatici. La persoanele care nu beneficiază de multă mișcare, sistemul limfatic poate fi blocat cu ușurință, astfel corpul uman devine susceptibil la infecții.

Sistemul limfatic joacă un rol foarte important în sistemul imunitar al omului. Când acest sistem nu mai funcționează la parametrii fiziologici apare edemul limfatic. Edemul limfatic reprezintă o colecție anormală de limfă în interstițiu. De obicei, cele mai afectate părți ale organismului sunt membrele superioare și inferioare, dar poate afecta și fața, trunchiul sau organele genitale.

Ce este drenajul limfatic și ce rol are

Drenajul limfatic activează circulația limfei de-a lungul sistemului limfatic ce străbate întreg organismul, practic asistă întoarcerea limfatică. Vasele limfatice sunt responsabile pentru colectarea și eliminarea toxinelor din țesuturi. Zilnic, în condiții normale,  prin sistemul limfatic circulă aproximativ patru litri de lichid.

Drenajul limfatic este bazat pe principiul mișcărilor blânde și a presiunii ușoare aplicată la diferite niveluri ale organismului, acesta determină creșterea contactilității vaselor limfatice, intensifică circulația limfatică redirecționând limfa către vasele limfatice care funcționează în parametrii normali.

Acest tip de masaj poate fi aplicat atât în domeniu medical cât și estetic. Poate fi realizat manual sau cu aparatură special concepută pentru a avea aceleași efecte. Deoarece drenajul limfatic utilizează principii anatomice și fiziologice legate de sistemul circulator, acest tip de masaj stimulează activitatea vaselor limfatice, decongestionează țesuturile, facilitează mobilizarea fluidelor, are beneficii psihologice fiind un tip de masaj relaxant pentru pacient, fluidizează circulația limfei și accelerează metabolismul.

Beneficiile drenajului limfatic pentru organism

Drenajul limfatic are o serie de beneficii, pe lângă curățarea generală a organismului, drenajul limfatic este recomandat în cadrul regimurilor de detoxifiere și slăbire. Printre cele mai importante beneficii amintim:

  • scăderea în greutate;
  • eliminarea toxinelor din organism;
  • efecte dovedite în combaterea celulitei;
  • îmbunătățește aspectul pielii – fermitate și eleasticitate;
  • diminuează retenția de apă și senzația picioarelor grele;
  • crește gradul de oxigenare din țesuturi;
  • elimină balonarea;
  • îmbunătățește circulația limfei;
  • rol relaxant favorizând calitatea somnului și chiar creșterea imunității;
  • stimulează digestia, masajul abdominal din timpul procedurii pune în mișcare tractul digestiv și susține buna sa funcționare;
  • diminuează inflamația după efort, accidentări sau intervenții chirurgicale. Excesul de lichide se elimină mai rapid cu ajutorul drenajului, ceea ce previne sau tratează inflamația exagerată a țesuturilor, calmând durerea.

Cum se realizează drenajul limfatic

Drenajul limfatic în cadrul Institutului LEIA, datorită tehnologiei avansate, nu se mai face manual, ci cu ajutorul unui costum care îmbracă abdomenul și picioarele, conectat la un aparat care îți reglează nivelul de presiune, secvența compresiilor și timpul necesar. Acest reglaj se stabilește după o schemă de tratament personalizată, bazată pe obiectivele fiecărui client.

Drenajul limfatic este o procedură cu efect terapeutic, neinvazivă, fără efecte adverse, care folosește presiunea aplicată pe suprafața corpului. Costumul de drenaj utilizat prezintă în interior mici compartimente individuale, care se umflă cu aer în timpul drenajului și presează alternativ diferite părți ale corpului, de la picioare spre partea superioară, în sensul de circulație al limfei.

Drenajul limfatic este o procedură nedureroasă și relaxantă iar presiunea exercitată poate fi reglată, așa cum am precizat anterior pentru obiectivele fiecărui client.

Care este prețul unei ședințe

În cadrul Institutului LEIA, prețul unei ședințe  – Drenaj Limfatic Adagyo este de 100Ron/ședință, însă puteți beneficia și de pachete, la achiziționarea unui pachet de 10 ședințe, prețul este de 700Ron. Consultați toate prețurile LEIA.

 

Indicații și contraindicații pentru drenajul limfatic

Înainte de efectuarea drenajului limfatic nu este nevoie de o pregătire în prealabil, însă se recomandă o hidratare foarte bună pentru rezultate rapide și cu efect pe termen lung.

În ceea ce privește contraindicațiile, există anumite categorii de persoane pentru care drenajul limfatic nu este indicat, cum ar fi cei cu boli cardiace, renale sau hepatice, cu afecțiuni venoase acute, epilepsie sau femeile însărcinate.

 

Drenaj limfatic? Alege LEIA! Precizie și eficiență garantată!

Fii la curent cu pachetele noastre promoționale! Urmărește-ne pe Facebook –@Leiainstitute, Instagram – @leiainstitute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.