Detoxifierea organismului vara – 5 recomandări utile

Acasă » Blog » Detoxifierea organismului vara – 5 recomandări utile
Detoxifierea organismului

Detoxifierea organismului vara – 5 recomandări utile

Este vară și tot auzim în jurul nostru despre detoxifierea organismului. Corpul nostru este supus la toxine, otrăvuri și poluanți, zi de zi. Toxine al caror efect cumulat poate reduce calitatea vietii noastre. Toți acești factori perturbatori conduc la lipsă de energie, dureri de cap inexplicabile, problemele de memorie, unghii și păr casante dar și alergii persistente. Toate acestea sunt doar câteva dintre semnele pentru care detoxifierea organismului este necesară. Cum putem începe acest procedeu? Un prim pas ar putea fi consumarea alimentelor bogate în nutrienți și evitarea celor prelucrate, dar și alte proceduri care îmbunătățesc starea generală de sănătate.

Și dacă la început poate părea dificil să respecți un plan, cu pași mici și cu ajutorul unor direcții clare schițate încă de la început, te vor ajuta să îți duci la îndeplinire programul de detoxifiere.

Îți propunem în cele ce urmează 5 direcții pentru o detoxifiere a organismului corectă.

1. Program de detox

Un prim pas corect este apelarea la un program de detox personalizat pentru vară, potrivit organismului și programului tău de zi cu zi și încearcă să îl respecți. Știu, poate părea dificil, însă organismul îți va mulțumi în timp ce te vei relaxa pe o plajă sau te vei plimba printr-un oraș efervescent. Este recomandat să începi să urmezi aceste sfaturi cât mai repede cu putință, să le incluzi în rutină zilnică din cursul anului și să duci un stil de viață sănătos. Vei avea mai multă energie, iar pielea ta va străluci.

2. Hidratarea deosebit de importantă

Hidratarea este deosebit de importantă pentru a duce la îndeplinire un program de detox. De aceea începe fiecare zi cu un pahar de apă la temperatura camerei, în care ai stors puțin suc proaspăt de lămâie, pentru a curăța sistemul digestiv.  Vitamina C din sucul de lămâie îți va revitaliza sistemul imunitar și va îmbunătăți digestia prin eliminarea toxinelor din tractul digestiv. De asemenea, nu uita să-ți propui să consumi cel puțin doi litri de apă pe zi.

3. Sport

Pilates & Personal Trainer for 2

Mișcare este deosebit de importantă pentru eliminarea toxinelor. Așadar, nici detoxifierea nu face rabat de activitate fizică. Mișcarea constituie principala modalitate de a activa circulația sangvină, care contribuie la eliminarea toxinelor prin plămâni (respirație), ceea ce ajută și sistemul limfatic. Spre deosebire de sânge, limfa nu dispune de o pompă care să o propulseze în organism, deci circulația ei depinde de mișcările organismului. Astfel, conform recomandărilor specialiștilor, faceți miscare cel putin 30 de minute pe zi! Indiferent care este forma ta preferată de mișcare fizică: mers pe jos, Pilates sau o ședință intensă de fitness, nu renunța! Cu pași mici ajungi la rezultate scontate. Este important să îți menții corpul antrenat în cursul procesului de detoxifiere, ceea ce va favoriza buna funcționare a sistemului limfatic, eliminând, în schimb, toxinele din organism.

4. Consumă ceaiuri și produse organice

Dacă ești o împătimită a cafelei, limitează-te la o ceașcă pe zi în timpul curei de detoxifiere. Cea mai bună alternativă în cursul procesului de detoxifiere o reprezintă ceaiurile din plante, cum ar fi ceaiul verde sau cel de iasomie. De asemenea, ceaiul de mentă sau ghimbir este ideal între mese deoarece accelerează procesul de digestie. Mai mult decât atât, o alimentație corectă este foarte importantă în timpul unei diete de detoxifiere; nu credem că îți dorești ca toxinele să revină în organism după atât de multe eforturi. Mănâncă multe fructe și legume și încearcă să optezi pentru alimente organice, care au un conținut mai scăzut de pesticide. Este vremea legumelor proaspete, așa că optează cu încredere pentru salate fresh, pline de nutrienți.

5. Drenaj limfatic

Drenajul limfatic este, la bază, un tip de masaj care are efect benefic asupra funcționării sistemului limfatic, accelerând de până la 20 de ori volumul fluxului limfatic. Datorită tehnologiei avansate, drenajul limfatic nu se mai face doar manual, ci cu ajutorul unui costum care îmbracă abdomenul și picioarele, conectat la un aparat care îți reglează nivelul de presiune, secvența compresiilor și timpul necesar. Acest reglaj se stabilește după o schemă de tratament personalizată, bazată pe obiectivele fiecărui client.

Două dintre cele mai importante beneficii ale acestui tip de tratament sunt: accelerarea eliminării toxinelor din organism, cât și îmbunătățirea procesului de regenerare a organismului. În plus, drenajul limfatic crește sistemnul imunitar, ajutând limfa să circule mai bine și mai ușor prin corp. Relaxează mușchii și reduce senzația de picioare grele, suprimând retenția de apă. Contribuie la fermitatea pielii și reduce celulita, prin stimularea circulației sangvine care asigură elasticitatea și tonifierea pielii. Stimulează chiar și digestia, eliminând balonarea, și poate avea o  influență foarte bună ca suport în procesul de recuperare după efort, accidentări sau intervenții chirurgicale. Cu ajutorul drenajului limfatic, asiguri o curățenie temeinică organismului tău, ajutându-l să elimine toxinele mult mai rapid. Vezi tarife

 

Îți dorești o detoxifiere a organismului?

Alege LEIA! Îți personalizăm un program de detox adaptat ție!

detox_plan oferta

Fii la curent cu pachetele noastre promoționale! Urmărește-ne pe Facebook –@Leiainstitute, Instagram – @leiainstitute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.