Sfaturi pentru hidratarea tenului gras/mixt

Acasă » Blog » Sfaturi pentru hidratarea tenului gras/mixt
hidratare ten

Sfaturi pentru hidratarea tenului gras/mixt

A hidrata pielea înseamnă a menține sau a restabili echilibrul hidric la nivelul pielii. Când pielea este bine hidratată, aceasta este moale, placută la atingere, are aspect sănătos. Când este deshidratată este aspră cu aspect flasc.
Indiferent de tipul pielii trebuie să acordăm o atenție specială hidratării, mai ales dacă este vorba despre un ten gras sau mixt. O piele grasă nu înseamnă neapărat o piele hidratată.

Când pielea este deshidratată, glandele sebacee produc mai mult sebum pentru a împiedica pierderea suplimentară de apă. Prin hidratarea zilnică vă veți proteja pielea și veți minimiza producția de sebum iar binecunoscutul luciu de peste zi va deveni mai puțin evident.
Odată cu înaintarea în vârstă, tegumentul va menține din ce în ce mai greu echilibrul hidric necesar, iși pierde elasticitatea și tonusul, de aceea este necesar să introducem în rutina zilnică produsele de hidratare.
Dintre factorii care conduc la deshidratarea pielii amintim expunerea la soare, vânt, temperaturile extreme, lipsa acizilor grași esentiali din dietă, fumatul, consumul de cafeină și alcool, factorii hormonali (carența estrogenică), folosirea exagerată a produselor de igienă (săpunuri detergente, loțiuni alcoolice), stresul, vârsta.

Consumul de lichide – cheia unei hidratării tenului

Cheia unei hidratari corecte este consumul zilnic de lichide. Organismul uman este o mașinărie inteligentă capabilă să-și stabilească prioritățile. Asa că în lipsa aportului de apă, va menține un nivel optim de hidratare pentru organele vitale în detrimentul celor periferice cum ar fi pielea.
Hidratarea externă este și ea deosebit de importantă. Din nefericire majoritatea produselor, au ca timp de acțiune doar câteva ore ceea ce face necesar a fi aplicate de 3-4 ori pe zi. Pentru unii dintre noi acest lucru este aproape imposibil. În plus aplicarea atât de frecventă a cremelor și loțiunilor poate duce la ocluzia foliculilor și producrea de leziuni de acnee.
Recomandăm folosirea de produse hidratante cu timp de acțiune lung (etichetate ca „long lasting moisturizers”).

Utilizarea  antioxidanților

Un hidratant bun pentru ten trebuie să conțină pe lângă ingrediente hidratante (uree, propilen glycol, glicerina, acid hialuronic, etc) și compusi care contracarează efectele nocive de mediu precum antioxidanti sau ecrane solare.
Persoanele cu ten gras sau mixt trebuie să aleagă cu foarte mare grijă produsele pe care le folosesc. Produsele sub formă de crema sau loțiune care sunt foarte bune pentru un ten normal sau uscat pot cauza mari probleme unui ten gras sau mixt.

Utilizarea demachiantelor

Demachiantele vor fi sub formă de soluție și nu creme sau loțiuni, astringente dar nu alcoolice iar gelurile pentru spalare vor fi syndenti (fară detergent), blande pentru a nu degresa excesiv pielea stimulând astfel secreția glandelor sebacee. Sunt preferabile produsele de curățare sub forma de spumă (foam) iar cremele vor fi cu acțiune lungă și fară ulei (oil free). Ele se aplică seara după o prealabilă toaletă a pielii și dimineața ca bază de machiaj. Este recomandat să ne alegem cremele și produsele de curățare pentru ten din farmacii (produse dermatocosmetice). Este adevărat ca aceste produse nu conțin coloranți, parfumuri dar reduc la minimum riscul reacțiilor alergice și iritative precum și a discromiilor.
Pe parcursul zilei putem aplica 1-2 pufuri cu apă termala care pe lângă acțiunea hidratantă și revigorantă au și rol de fixare a machiajului.

Fondul de ten folosit trebuie să fie unul fluid, special pentru pielea grasă sau mixtă iar dacă folosiți pudra este preferabilă pudra liberă si nu compactă.

LEIA – tratamente faciale inovatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published.