6 reguli pentru picioare fără celulită

Acasă » Blog » 6 reguli pentru picioare fără celulită
picioare fara celulita

6 reguli pentru picioare fără celulită

Care sunt cauzele apariției celulitei

Cauzele apariției celulitei sunt multiple și pot varia. De la dezechilibru hormonal, reducerea estrogenului la menopauză, sedentarism, nivel crescut de insulină, probleme cu glanda tiroidă și până la moșternirea genetică, o dietă alimentară dezechilibrată sau consumul ridicat de carbohidrați, toate favorizează sau cauzează apariția celulitei. Îți prezentăm mai jos 6 reguli pentru picioare fără celulită.

 

Cum putem ameliora efectele apariției celulitei?

  1. Hidratează-te

Când nu bei suficientă apă și te deshidratezi, nivelul lichidelor din corp scade și duce la o vizibilitate crescută a celulitei.

  1. Adoptă o alimentație sănătoasă

Ușor de zis, greu de făcut. Însă câteva mici schimbări în obiceiurile alimentare, te pot surprinde cu o diminuare a celulitei! De exemplu, renunță la lactatele care au un nivel ridicat de hormoni și adaos de estrogen, în favoarea alternativelor ca laptele de migdale sau soia, elimină zaharul rafinat, grăsimile procesate și mâncărurile sărate, consumă carbohidrații cu măsură (preferabil variante integrale) și optează pentru mese bogate în legume și grăsimi sănătoase. Acest lucru nu va șterge celulita dar cu siguranță o va diminua, va preveni dezvoltarea ei și va îmbunătăți aspectul pielii.

  1. Fă masaj

Fie că este vorba de masaj uscat cu peria, de gomaj cu zaț de cafea la duș sau de masaj profesional făcut de un terapeut, cu produse specifice, masajul contribuie la menținerea unui bun tonus muscular și la uniformizarea aspectului pielii.

  1. Apelează la proceduri non-invazive

Tehnologia tratamentelor non-invazive a evoluat atât de mult, încât astăzi poți opta pentru proceduri a căror rezultat concurează cu chirurgia estetică, fiind mult mai puțin costisitoare, rezultatele se văd repede și timpul de recuperare sau durerea sunt inexistente. Printre cele mai eficiente proceduri se numără:

  • Drenaj Limfatic – stimulează circulația sângelui și Limfa, având astfel ca rezultat îmbunătățirea procesului de detoxifiere al organismului și renivelarea țesutului.
  • Vela Shape III – două dintre cele mai performante tehnologii din lume, în combaterea celulitei. Combinația aceasta de tratament oferă rezultate rapide și pe termen lung, reface fermitatea pielii și remodelează zona de tratament.
  1. Fă sport

Sportul nu este o soluție pentru dispariția celulitei, și sportivii pot avea celulită, însă prin tonifierea musculară se reduce aspectul de coajă de portocală și pielea este mai fermă. Cele mai potrivite forme de antrenament în acest caz, sunt Pilates și exercițiile targetate pentru fesieri și coapse.

  1. Aplică creme autobronzate și cu particule de reflectare a luminii

Aceasta este o soluție de moment, care ajută la crearea aspectului de piele întinsă și tonifiată. Dacă deja ai o piele închisă la culoare, este suficient să aplici un body oil cu sau fără particule în zonele neafectate de celulită mai ales, pentru un efect de picioare fără cusur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.