Microneedling – cel mai eficient tratament de rejuvenare-regenerare a pielii

Acasă » Blog » Microneedling – cel mai eficient tratament de rejuvenare-regenerare a pielii
Microneedling - LEIA

Microneedling – cel mai eficient tratament de rejuvenare-regenerare a pielii

Microneedling

Odată cu sfârșitul verii vine vremea tratamentelor recomandate pentru ten în perioada rece a anului. Ce se întâmplă odată cu venirea sezonului rece? În primul rând, se duce bronzul de pe perioada verii și atunci începem să tragem concluziile, rezumate la: pete pigmentare, deshidratare, poate și niște riduri care nu erau acolo în primăvară. Sezonul rece trebuie privit ca pe o perioadă oportună de a ne ajuta tenul să se refacă după perioada caldă. Prin definiție, anotimpul rece înseamnă un ten cu presidispoziție la deshidratare: temperaturi scăzute, vânt tăios, fluctuații mari de temperatură afară/ înăuntru. Noi suntem cele care trebuie să ne asigurăm că îi dăm tenului nostru toate pârghiile necesare regenerării, cum ar fi un ten reînnoit, fără celule moarte, un ten deschis absorbției cremelor și serurilor hidratante și hrănitoare. Sunt mai multe motive pentru care unele tratamente se recomandă exclusiv în sezonul rece. Lucrul acesta se întâmplă pentru că sunt ușor invazive – prin asta ne referim la faptul că, pentru a obține o regenerare a pielii, trebuie să scăpăm de celule moarte și tot ceea ce ține substanțele nutritive și hidratante la suprafață, nepermițând acestora să pătrundă adânc în staturile pielii pentru efecte vizibile. Aceste proceduri lasă pielea ușor expusă, iar soarele, de exemplu, ar irita o piele sensibilizată. Pe același principiu, atunci când e cald afară, e foarte posibil să transpirăm. Din nou, transpirația care ajunge pe tenul sensibilizat în urma unei proceduri cosmetice poate duce la iritare. 

Care este cel mai eficient tratament în lupta pentru un ten fără imperfecțiuni? Aflați în cele ce urmează:-)

Ce este Microneedling-ul?

Tratamentul facial Microneedling este procedura de rejuvenare-regenerare a pielii minim invazivă, care implică utilizarea unui dispozitiv medical, de forma unui stilou cu microace de unică folosință. Acest dispozitiv numit Micro-injector, este cel mai rapid sistem de ultimă generație cu care se efectuează tratamentele de Microneedling sau Mezoterapia Fracționată.

Dispozitivul de Microneedling execută micro-perforații controlate ale pielii, la adâncimi diferite, pentru a stimula formarea de noi straturi de colagen și elastină în piele, proces numit inducție de colagen sau neocolageneză. Este primul instrument avansat pentru „tratamentul fracționat” – întinde, ridică și reîntinerește pielea.

Tratamentul de Microneedling este unul sigur și eficient, iar în cadrul acestuia se pot folosi ace de tratament nano, cu 12, 36 sau 42 microace verticale, sterile, detașabile și de unică folosință. Cu cât numărul de ace este mai mare, cu atât capacitatea de stimulare a colagenului e mai crescută, iar minimul de disconfort simțit este relativ același, indiferent de numărul de microace utilizate. Aparatul de Microneedling execută mii de micro-înțepături controlate în derm, având un puternic efect de reîntinerire asupra fibrelor de colagen și elastină, atât prin acțiunea mecanică, cât și prin introducerea substanțelor active direct în straturile profunde ale pielii prin intermediul canalelor/micro-inciziilor create.

Cum acționează Microneedling-ul asupra pielii?

Mezoterapia cu ace acționează asupra primelor 2 straturi ale pielii, epidermul – la exterior și dermul – stratul profund al pielii. Pentru un tratament eficient a diverselor condiții ale pielii trebuie să ajungem în derm. Micro-injectorul utilizat are ace fine ce penetrează controlat epidermul, în acest fel avem acces direct la derm, unde își au originea diversele probleme ale pielii. Acele sunt atât de fine și subțiri, încât rănirea țesutului este foarte puțin probabilă. Cu toate acestea, acest „stimul nervos” are ca țintă un proces de vindecare în cascadă. Celulele din piele eliberează semnale de creștere către celulele nediferențiate, după înțepare. Efectul este răspândirea de noi celule. Acestea închid rana, transformându-se automat în fibre de colagen, dar creează și fibre capilare care ajută la circulația sângelui.

Ce rol au cocktail-urile medicale folosite în timpul tratamentului?

În timpul tratamentului se folosesc întotdeauna și substanțe active prezente în cocktail-uri de puritate medicală. Micro-injectorul creează micro-incizii în piele atât cât este suficient pentru a stimula producerea de colagen si elastină. Micro-canalele rezultate ajută, de asemenea, la infuzarea de cocktail-uri având la bază substanțe de puritate medicală, pentru o mai buna penetrare a acestora și creșterea eficacitații tratamentului. Multe studii clinice au arătat că absorbția cocktail-urilor de puritate medicală este îmbunatațită de pana la 3000 de de ori, dacă acestea sunt aplicate cu ajutorul Microneedling-ului, comparativ cu metoda de aplicare topică.

Cel mai eficient tratament pentru ten, Microneedling penetrează straturile superioare ale pielii, ajută la refacerea echilibrului natural al pielii, reface activitatea celulară și conferă un aspect sănătos. Rezultatul este o piele care radiaza de sănătate, tonifiată și frumoasă.

Procedura este durerosă?

Terapia cu microace este un tratament non-ablativ (blând) al pielii, adică tratează straturile profunde ale pielii fără a îndepărta stratul superficial ca în cazul laserului sau peelingului chimic. Disconfortul este minim, se aplică anestezie locală cu cremă anestezică. În plus, acele vibrează și acest lucru ajută la diminuarea senzațiilor neplăcute din timpul tratamentului. Recuperarea este rapidă, iar rezultatele sunt comparabile cu cele ale tratamentelor laser.

 

Care sunt avantajele si beneficiile tratamentului

 • Tratamentul cu microace realizat cu Micro-injectorul prezintă anumite avantaje față de tratamentele cu laser sau peeling chimic medical, astfel că tratamentul nu afectează epidermul (stratul superficial al pielii) precum în cazul celui cu laser sau peelingului chimic medical, timpul de refacere este minim comparativ cu cel din urma procedurii ablative cu laser, iar tratamentul este mai puțin costisitor comparativ cu laserul.
 • Nu are efecte secundare nedorite, atât timp cât este efectuat de un specialist.
 • Adâncimea de penetrare a microacelor se controlează foarte ușor (0 – 2,5mm),
 • Perioada de vindecare este scurtă, roșeața va persista de la câteva ore până la câteva zile, depinde de adâncimea cu care se lucrează.
 • Se reface condiția generală a pielii prin regenerarea cutanată intensă.
 • Penetrare excelentă și în profunzime a substanțelor medicale.
 • Poate fi folosită ca și terapie unica sau combinată cu alte terapii, asociată cu alte tratamente (tratamentul ridurilor cu acid hialuronic, etc.).

 

Pentru ce este recomandat tratamentul

Acest tratament este recomandat pentru:

 • hiperpigmentații, melasmă, pete cauzate de expunerea la soare – rejuvenarea pielii îmbătrânite și foto-îmbătrânite;
 • piele lipsită de tonus, piele îmbătrânită;
 • llinii de expresie și riduri fine/medii;
 • tratamentul cicatricilor post-acneice, post-varicelă și atrofice;
 • ameliorarea vergeturilor;
 • reducerea dimensiunii porilor dilatați/piele grasă;
 • tratamentul pielii uscate;
 • uniformizarea culorii pielii;
 • îngrijirea pre- și post intervenții de chirurgie estetică;
 • stimularea creșterii părului

Întrebări frecvente despre tratamentul Microneedling

Mezoterapia fracționată este recomandată tuturor tipurilor de piele și poate fi folosită cu succes pe întreg corpul: față, gât, decolteu, mâini, cearcăne sau zone extinse de pe corp, în cazul vergeturilor și a pielii lipsite de tonus, etc. Tratamentul poate fi aplicat și la nivelul zonelor mai sensibile, conturul ochilor, al nasului și al buzelor.

Rezultatele nu întârzie să apară, astfel că se observă la câteva zile, maxim o săptamană de la efectuarea tratamentului, efectul maxim apare în general la 6-8 săptămâni după tratament, iar procesul de îmbunatațire continuă pentru mai mult timp. Tratamentul de Microneedling contribuie la creșterea în volum și îngroșarea pielii, rezultatul fiind unul de întinerire vizibilă, netezirea ridurilor fine, diminuarea cicatricilor, creșterea elasticitații și îmbunatațirea texturii pielii.

Imediat după procedura Microneedling, zona tratată este inflamată, iritată și roșie, iar reacțiile pot persista de la câteva ore până la 2-3 zile (chiar și mai mult pentru persoanele sensibile), în funcție de gradul de sensibilitate al fiecărei persoane. Cele mai multe persoane vor experimenta roșeața și umflare ușoara într-un mod similar cu arsurile solare timp de 6-48 de ore și de asemenea, pot exista puncte minime de sângerare. Acest lucru este normal să se întâmple și este de dorit, făcând parte din etapele tratamentului. Reacția inflamatorie a pielii este extrem de scurtă și se modifică în mod semnificativ în termen de câteva ore, de la roșeața la roz. Ulterior, pielea se calmează, devine uscată, apare descuamarea (o ușoară exfoliere a pielii). Întrucât micro-injecțiile produse de microace se închid în 2-3 ore după procedura, este permis machiajul a doua zi. Într-o săptămână vei observa ca pielea este mai fină și mai luminoasă, iar ridurile și cicatricile sunt micșorate vizibil. Efectele definitive apar la 2-3 luni de la procedură.

Este absolut obligatoriu să eviți expunerea directă la soare, timp de o săptămână după tratament. De aceea este acest tratament se efectuează cu precădere în sezonul rece. De asemenea, este obligatoriu să aplici zilnic cremă cu factor de protecție solară SPF 30 și produse dermato-cosmetice cu factori de creștere epidermali cu formule de substanțe nano-încapsulate, special create pentru a fi aplicate după aceste tipuri de tratamente faciale. Personalul centrului nostru vă poate recomanda produsul cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Orice cremă sau tratament vei aplica pe zona tratată imediat după mezoterapia fracționată, va pătrunde profund în piele și va avea acțiune mult mai puternică, de aceea se recomandă ca persoanele care folosesc tratamente cu izotretinoizi sa NU le foloseasca în prima săptămână după efectuarea tratamentului cu Microneedling. Dozele mari de vitamina A pot fi toxice! Dupa o săptămână de la tratament, tenul revine la normal, nu mai este iritat sau descuamat, nu ramane sensibil în urma procedurii.

Contraindicații: sarcina și alăptare, persoanele ce au tendința de a forma cicatrici cheloide sau hipertrofice, infecții sau inflamații ale zonei care trebuie tratată, afecțiuni sau herpes în zona de tratament, boli cutanate cronice, patologii în coagularea sângelui, tratamente cu anticoagulante, vindecare întârziată, malignități cutanate.

Cât costă o ședință de tratament cu Microneedling

microneedling

Prețurile pentru un astfel de tratament este de 1000 RON/ ședință, având la alegere două opțiuni de tratament, Pentru detalii accesați PREȚURI LEIA.

În perioada 1-15 Septembrie, 2022 beneficiați de prețuri aniversare, astfel că aveți –15% REDUCERE / ședință de tratamentul facial Microneedling. Vezi toate OFERTELE LEIA!

Îți dorești un tratament facial de regenerare? Alege LEIA! Precizie și eficiență garantată!

Fii la curent cu pachetele noastre promoționale! Urmărește-ne pe Facebook –@Leiainstitute, Instagram – @leiainstitute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.